Säng säng säng

Ni har säkert hört den någon gång, sången där Galenskaparna & After Shave sjunger:

”Säng, säng, säng. Sova, sova, sova. Han är trött, han är trött, han är trött”.

Den här sången dök plötsligt upp i mitt huvud och den speglar min tillvaro just nu väldigt bra. Som ni vet drabbades jag i somras av ett skov i min RA, komplikationer tillstötte och utvecklades till en situation som skulle komma att innebära en dramatisk förändring av min vardag. Det har medfört att vi tvingats göra en del anpassningar hemma. Som att skaffa nya sängar till exempel. Sängar där man med en trådlös fjärrkontroll kan höja och sänka huvud– och fotända. Dessutom kan man hitta på mycket annat med de här sängarna. Som att kapptävla där det gäller att snabbast komma upp från liggande till sittande. Det var en tävling som roade mig mycket. Ända tills min fru föreslog att förloraren ordnar frukost på sängen. Vi tävlar inte längre.

Nu har jag istället en ny plan för att fullt ut utnyttja de nya sängarna. Jag tänker lägga beslag på min frus fjärrkontroll. När jag sedan i den tidiga morgontimman inte kan sova längre trycker jag på hennes fjärrkontroll och sätter henne upp. Och när hon yrvaket möter min blick fyrar jag av mitt allra soligaste leende och säger:

”God morgon älskling! Upp och hoppa! Nu vill jag ha frukost! Rapp, rapp!”

Stefan Danielsson, Mars 2016

 

0 Kommentarer
50 000 starka skäl att bli medlem

Har du, eller någon du känner, reumatism? I så fall ska du absolut bli medlem i Reumatikerförbundet. Våra medlemmar berättar varför.

Bli medlem!

Ge en gåva som ger hopp

Varje bidrag, litet som stort, är lika välkommet. Och du kan vara säker på att pengarna gör nytta. Läs mer eller välj belopp eller valfri summa.