På pussvänlig nivå

Sommaren var nära och mina förväntningar stora. Sommaren är den årstiden då jag brukar må som allra bäst. Tänk så mycket jag skulle göra! Vad skönt det skulle bli med mina stillsamma stunder på min ö. Oftast vet vi inte vad som väntar runt hörnet. Och tur är nog det för ibland blir det inte alls som man tänkt sig.

Sommaren började med ett kraftigt skov i sjukdomen. Med en tillfälligt höjd kortisondos hävdes skovet snabbt. Men i samband med skovet fick jag problem med ischiasnerven i ryggen. Konsekvenserna blev stora, bland annat slogs det mesta av min gångförmåga ut och jag hamnade i rullstol. Resten av sommaren blev en kamp med ohyggliga smärtor och en kropp som hela tiden blev allt svagare.

En morgon när jag stigit upp och var lika böjd som den puckelryggige Quasimodo, ringaren i Notre Dame, och utan någon möjlighet att räta på ryggen beklagade jag mig för min fru.

”Men det finns i alla fall en positiv sak med att du är så böjd, för nu är du på en mer pussvänlig nivå än annars”, sa hon leende och gav mig en puss på munnen.

Stefan Danielsson, oktober 2015

 

0 Kommentarer
50 000 starka skäl att bli medlem

Har du, eller någon du känner, reumatism? I så fall ska du absolut bli medlem i Reumatikerförbundet. Våra medlemmar berättar varför.

Bli medlem!

Ge en gåva som ger hopp

Varje bidrag, litet som stort, är lika välkommet. Och du kan vara säker på att pengarna gör nytta. Läs mer eller välj belopp eller valfri summa.