Jubileumsfesten

Lördagen den 27 september firade Reumatikerförening Karlstad 40 år och hade fest på Scandic hotell Borgmästarholmen.

Här är en liten rapport från festen.

Vi var ett 60-tal gäster som var med på festen. God mat med bl a grillbuffé. Charlies svänggäng stod för underhållningen. Ett antal medlemmar fick silver- eller guldnål för sina insatser i föreningen. Ulla Wennerström berättade om föreningens historik.

Alla gäster fick ett jubileumsprogram och med i det var kåseriet nedan.

Jubileumskåseri

När reumatikerföreningen Karlstad bildades för 40 år sedan var jag 10 år. Min mormor hade RA och därför fick jag också se vilka problem en reumatisk sjukdom kan ge. Att jag själv en dag skulle drabbas av samma sjukdom fanns inte på min livskarta. Men 14 år senare fick jag diagnosen RA. Genom min mormor kom jag tidigt i kontakt med föreningen och blev medlem.

Som medlem har jag träffat andra reumatiker och fått många vänner. Genom föreläsningar, andra aktiviteter föreningen erbjuder och tillsammans med andra medlemmar har jag lärt mig mycket om min sjukdom. En kunskap som underlättar vardagen. Dessutom mötte jag min fru som också var engagerad i föreningen. Första gången vi sågs var dock i sjukhusets varmvattenbassäng. Det sa ”Kluck” vid första ögonkastet!

Lördag 11 oktober har föreningen Öppet Hus. Jag hittade en fru inom föreningen. Vad hittar du?

Stefan Danielsson

0 Kommentarer
50 000 starka skäl att bli medlem

Har du, eller någon du känner, reumatism? I så fall ska du absolut bli medlem i Reumatikerförbundet. Våra medlemmar berättar varför.

Bli medlem!

Ge en gåva som ger hopp

Varje bidrag, litet som stort, är lika välkommet. Och du kan vara säker på att pengarna gör nytta. Läs mer eller välj belopp eller valfri summa.