Med käpp och rullstol i Indien

Med förslitning i ländrygg och artros i en höft begränsas mina fysiska aktiviteter. Att promenera mer än kortare sträckor straffas med värk och att sitta en längre stund ger akutsmärtor i höften.

Men när konstnären Margareth Osju frågade om jag vill följa med till Indien, tvekade jag inte.

Resan till Kolkata

Träffade konstnärerna Margareth Osju och Gunilla Löfgren på Arlanda den 27 mars för avfärd från Arlanda via Berlin och Abu Dhabi till Kolkata. De övertalade mig att beställa rullstol och assistans på flygplatserna. Detta visade sig vara ett klokt drag. Rullstol och ledsagare väntade och hjälpte mig nerför trappor genom att stödja mig. Ibland användes en mobil hiss för att fira mig ner eller upp. Vi gick före i alla köer (incheckning och säkerhetskontroller) och det var en lyx.

I Indien med käpp

I Indien besökte vi Kolkata och Varanasi och fick uppleva kultur, platser och inte minst ett myller av människor. Med stöd av käpp, medresenärer och guider med rullstol kunde även jag delta i olika aktiviteter.

Att tänka på

Tveka inte att uppleva äventyr nära eller fjärran även om du har besvär eller är lite handikappad. Det finns arrangerade handikappresor, men min resa bevisar att man kan uppleva äventyr även med eget arrangemang. Res dock inte helt ensam. Planering är A och O.

Läs hela berättelsen och se bilder från resan i bilagan.

Elisabeth Björkman

0 Kommentarer
50 000 starka skäl att bli medlem

Har du, eller någon du känner, reumatism? I så fall ska du absolut bli medlem i Reumatikerförbundet. Våra medlemmar berättar varför.

Bli medlem!

Ge en gåva som ger hopp

Varje bidrag, litet som stort, är lika välkommet. Och du kan vara säker på att pengarna gör nytta. Läs mer eller välj belopp eller valfri summa.