Kåseri

I nr 1/2011 av Bladet hade vi vårt första kåseri och det har sedan dess varit ett stående inslag. Kåsören heter Stefan Danielsson och förutom att vara en skicklig kåsör är han även medlem i vår förening. Här nedan hittar du kåseriet som publicerades i senaste numret av Bladet. Mycket nöje!

FEMTIO METER FRITT


”Vi tror att det här kommer att bli bra för dig”, sa kommunens arbetsterapeut och min fru nickade ivrigt instämmande.

Det var inte själva idén som gjorde mig mållös. Idén i sig tyckte jag var jättebra men jag kunde ändå inte förstå.

”Nu kan dina stela och onda leder få njuta av härligt varmt vatten”, sa arbetsterapeuten.

Jag förstod fortfarande ingenting, jag bara stod där och stirrade på henne. Hur var det möjligt? Jag kunde för mitt liv inte begripa hur människan, alldeles ensam, lyckats kånka på ett badkar uppför trapporna, in till vår lägenhet, för att till sist prångla in det i badrummet. Arbetsterapeuten installerade badkaret och fyllde det med vatten.

”Är det någon alldeles särskild övning du skulle vilja göra i vattnet”, frågade hon mig.

”Jag skulle gärna vilja simma”, svarade jag ironiskt.

”Det ordnar jag. Jag har en badkarsförlängning med, så badkaret blir femtio meter långt”, sa arbetsterapeuten.

Vårt badrum är cirka 2,5 x 4 meter. Att få plats med ett femtio meter långt badkar är omöjligt, hur gärna man än vill att det ska gå. Det gick alldeles utmärkt. Och jag simmade femtio meter fritt. Fram och tillbaka. Sträcka efter sträcka. I nattens drömmar är allt möjligt. Och om verkligheten vore lika oberoende av logik som världen i de nattliga drömmarna skulle livet ofta vara lite enklare.

Stefan Danielsson, augusti 2017

 

PS. Vill du läsa fler kåserier så klicka på fliken "Om oss".

0 Kommentarer
50 000 starka skäl att bli medlem

Har du, eller någon du känner, reumatism? I så fall ska du absolut bli medlem i Reumatikerförbundet. Våra medlemmar berättar varför.

Bli medlem!

Ge en gåva som ger hopp

Varje bidrag, litet som stort, är lika välkommet. Och du kan vara säker på att pengarna gör nytta. Läs mer eller välj belopp eller valfri summa.